Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg dagnji
- 5 režnjeva češnjaka
- 2 srednje velike mrkve
- prstohvat kima (po volji)
- 0,5 dcl prošeka (ili kavena žličica meda)
- 5 jušnih žlica maslinova ulja
- 1 žlica pinjola
- 2 dcl bijelog vina
- 1 dcl vode
- 2-3 jušne žlice instant palente
Priprema
1. korak
Na maslinovu ulju lagano pirjajte narezane mrkve dok ne omekšaju. Dodajte češnjak, pinjole, mlake vode i školjke, sve začine te držite na vatri dok se školjke ne otvore.
2. korak
Dodajte vino i prošek (ili kavenu žličicu meda) u koje ste razmutili domaću kvasinu pa pustite da uzavre te dodajte malo palente. Miješajte ravnomjerno dok palenta nije gotova (na rijetko), pospite peršinom te služite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....