Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg svježih dagnji
- 1 veliki crveni luk
- 2 velike zrele rajčice ili 20 cherry rajčica
- 1 žličica mediteranskog začinskog bilja
- 6-7 narezanih zelenih maslina
- malo bijelog papra ili čilija (kajenskog papra)
- 1 jušna žlica nasjeckanog svježeg peršinova lista
- 0,5 dcl maslinova ulja
- 1 dcl bijelog suhog vina
Priprema
1. korak
Pod mlazom hladne vode ovlaš očistite školjke pa ih stavite u veću posudu za kuhanje. Podlijte s pola čaše mlake vode, poklopite i držite na vatri dok se sve školjke ne otvore. Izvadite školjke iz posude (teće) i stavite ih za tren sa strane, a u posudi sačuvajte pola tekućine.
2. korak
Dodajte sitno sjeckane cherry rajčice (ili, još bolje, zrele mesnate rajčice, “volujsko srce”), luk rezan na rebarca, maslinovo ulje, začinsko bilje, pa pirjajte pet-šest minuta.
3. korak
Vratite školjke u posudu, dodajte narezane masline i bijelo vino pa pirjajte još par minuta dok se tekućina nije malo reducirala. Služite toplo. S maslinama oprezno da ne bi pokrile sve ostale okuse.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....