Kako temperature padaju, tako sve intenzivnije razmišljamo o čušpajzima. Ipak, da ne zagustimo do kraja, pripremili smo nešto između juhe i variva. Napravite ćufte na malo drugačiji način, a garantiramo vam da će ih obožavati svi vaši ukućani!
Trebat će vam:
3 češnja češnjaka pola šalice krušnih mrvica pola šalice sitno sjeckanog peršina 1 glavica luka 1 jaje sol, papar kajenski papar, prstohvat pečene mljevene paprike 450 g mljevene junetine 200 g špageta 600 ml pilećeg temeljca 600 ml pasirane rajčice 100 ml maslinova ulja 400 ml vode |
Priprema:
Upaliti pećnicu. Dok se pećnica grije, u veliku zdjelu staviti mljeveno meso te dodati nasjeckani češnjak, luk i peršin, jaje i začine. Dobro sve sjediniti i oblikovati male okruglice. Na protvan staviti papir za pečenje, posložiti okruglice i peći 20 minuta na 200 °C. Dok se okruglice peku, u veću posudu staviti pasiranu rajčicu, temeljac i vodu i pustiti da zakuha te u tu tekućinu staviti špagete da se skuhaju. Vrijeme potrebno za kuhanje je 10 minuta. Skloniti s vatre i umiješati pečene mesne okruglice. U gotovo jelo dodati svježe nasjeckan peršin ili bosiljak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....