Trebati će vam:
Za špecle:
200 g brašna 2 jaja sol voda |
Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto, a vodu dodavati malo po malo dok se ne postigne željena gustoća, tijesto ne smije biti ni premekano ni prečvrsto. U tijesto se može dodati i malo mineralne vode. Tijesto ostaviti da se odmara oko sat vremena, a zatim ga ribati pomoću posebnog ribeža za špecle (ili si pomognite ribežom s većim i širim rupama) u kipuću posoljenu vodu.
Za umak:
1 poriluk 2 češnja češnjaka 100 g na sitno narezanog špeka pun duboki tanjur narezanih šumskih gljiva 1 dl bijelog vina peršinov list 3-4 grančice svježeg timijana sol papar maslinovo ulje ljuta papričica po želji 1 žlica maslaca |
U tavi otopiti maslac pa na njega staviti špecle koje iz vode vadite velikom šupljikavom žlicom. No, dok se tijesto odmara na masnoći, prodinstajte narezani poriluk, pa zatim dodajte špek da se kratko poprži i nakon toga gljive, češnjak i timijan. Podlijte vinom. Dinstajte uz miješanje dok gljive ne puste tekućinu i ne omekšaju, a na kraju dodajte peršinov list, posolite i obilato popaprite. Ubacite špecle i promiješajte. Po želji poslužite s nasjeckanom ljutom papričicom i pokapajte maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....