Trebat će vam:
500 g brašna tip 00
10 g sitne soli
5 g kurkume u prahu
3 cijela jaja
3 žumanjka
3 žlice vode
50 g maslinova ulja
Stavite suhe sastojke u posudu, promiješajte ih, napravite rupu u sredini i dodajte tekuće sastojke koje ste u zasebnoj posudici prethodno pomiješali. Miješajte tijesto dok ne postane kompaktno, a zatim prebacite na stol i mijesite ga oko 10 minuta dok se ne stvori glatka kugla. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na jedan sat.
Pobrašnite površinu i prepolovite kuglu na pola, zatim polovicu izvaljajte valjkom dovoljno tanko da stane u mašinicu za tijesto. Prođite tijesto na najširem otvoru, preklopite ga ponovo, izvaljajte valjkom i ponovite postupak mašinicom još 3-4 puta.
Zatim razvaljajte tijesto na sve tanje i tanje, dok ne dođete do 3. broja prije kraja. Lagano pobrašnite tijesto sa svih strana, preklopite i rezačem za pizzu ili nožem izrežite trakice debljine 6 do 10 milimetara.
Razdvojite tagliatelle kroz pobrašnjene prste, ugrijte vodu s malo soli dok ne zakipi i kuhajte tjesteninu oko dvije minute, ne dulje. Servirajte je toplu s umakom od rajčice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....