RECEPT NASTASJE CHIARE PETRIĆ

DOMAĆA TJESTENINA BY CHIARIN TANJURIĆ: Napravite domaće tagliatelle, jednostavno je!

 Berislava Picek / CROPIX
Recept koji uvijek pali...

Trebat će vam:

500 g brašna tip 00
10 g sitne soli
5 g kurkume u prahu
3 cijela jaja
3 žumanjka
3 žlice vode
50 g maslinova ulja

Zagreb, 310717.
Domaca tjestenina i salsa iz pecnice Nastasje Petric
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Stavite suhe sastojke u posudu, promiješajte ih, napravite rupu u sredini i dodajte tekuće sastojke koje ste u zasebnoj posudici prethodno pomiješali. Miješajte tijesto dok ne postane kompaktno, a zatim prebacite na stol i mijesite ga oko 10 minuta dok se ne stvori glatka kugla. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na jedan sat.

Pobrašnite površinu i prepolovite kuglu na pola, zatim polovicu izvaljajte valjkom dovoljno tanko da stane u mašinicu za tijesto. Prođite tijesto na najširem otvoru, preklopite ga ponovo, izvaljajte valjkom i ponovite postupak mašinicom još 3-4 puta.

Zagreb, 310717.
Domaca tjestenina i salsa iz pecnice Nastasje Petric
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Zatim razvaljajte tijesto na sve tanje i tanje, dok ne dođete do 3. broja prije kraja. Lagano pobrašnite tijesto sa svih strana, preklopite i rezačem za pizzu ili nožem izrežite trakice debljine 6 do 10 milimetara.

Razdvojite tagliatelle kroz pobrašnjene prste, ugrijte vodu s malo soli dok ne zakipi i kuhajte tjesteninu oko dvije minute, ne dulje. Servirajte je toplu s umakom od rajčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. listopad 2024 20:10