Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 300 g špinata
- 3-4 mlada češnjaka
- 50 g klica (mi smo koristili grašak)
- 4 jaja
- pulpa 2 šnite kruha
- 1/2 šalice kiselog vrhnja
- sol i papar
- 1 žlica Dijon senfa
- 1/2 šalice mladog kravljeg sira
Priprema
1. korak
Špinat kratko blanširajte u slanoj vodi. Ocijedite ga i kad se malo ohladi usitnite nožem. Špinatu dodajte sitno sjeckani češnjak i klice graška. Prelijte razmućenim jajima, dodajte kruh bez korice, vrhnje, sir i začine. Sve dobro zamijesite rukama. Ako vam se čini prerijetko, dodajte i dvije žlice kukuruzne krupice. Provjerite je li dovoljno slano i papreno.
2. korak
Smjesu prebacite u jedan veći ili dva mala keramička kalupa namazana maslacem i posipana brašnom. Posudice prebacite u veći lim pa lim napunite toplom vodom toliko da seže do polovice keramičkih kalupa. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 170. Pecite 30-40 minuta ovisno o veličini kalupa.
Pustite neka se malo ohlade u kalupu prije vađenja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....