![28377708](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/12/13/k_28377708_640.jpg)
Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 200 g kestena
- 500 g prokulica
- 100 g pršuta
- 100 g bijelog špeka
- 500 g fusilla
- sol, papar
Priprema
1. korak
Skuhajte kestene i ogulite ih. Prokulicama odrežite donji, tvrđi dio, prepolovite ih i kuhajte oko dvije minute u kipućoj, posoljenoj vodi. Narežite špek i pršut na trakice. Skuhajte tjesteninu al dente.
2. korak
Na tavi, na maslinovu ulju prepržite pršut i pancetu dok ne postanu hrskavi te dodajte prokulice, promiješajte i ostavite minutu-dvije, a potom ubacite grubo narezane kestene. Neka se sve kuha još nekoliko minuta, a zatim ubacite kuhanu tjesteninu i poslužite pokapano maslinovim uljem. Po želji, možete naribati malo parmezana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....