0,5 - 1 kg graha 2 glavice luka 1 korijen peršina 2 - 3 mrkve manji komad celera peršinov list 1 šalica ječma 1 šalica pasirane rajčice lovorov list sol papar 1 buncek komad špeka kožice od špeka |
Grah namočite preko noći ili iz zamrzivača izvadite mladi jer će prije biti gotov. Buncek, komad špeka i kože stavite kuhati u zaseban lonac. U drugu posudu stavite kuhati ječam. U većem loncu na masnoći dinstajte luk, pa mu dodajte korjenasto povrće i dinstajte uz podlijevanje dok ne omekša. Dodajte potom grah, lovorov list i ulijte vode po želji. Tijekom kuhanja možete dodavati tekućinu u kojoj se kuhao buncek. Pred kraj kuhanja dodajte pasiranu rajčicu, ocijeđen i ispran ječam, nasjeckan peršinov list i kuhane kožice te narezani špek. Začinite solju i paprom te poslužite s narezanim buncekom.