Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 kg kelja pupčara
- 20 dag graška
- 1 čajna žlica gustina ili nekog drugog krumpirova škroba
- 1 jušna žlica parmezana
- 1 jušna žlica tvrdog ribanog sira
- 3 dl slatkog vrhnja
- sol, svježe mljeveni papar
- 1 ljutika ili glavica malog luka
- 4 žlice krušnih mrvica
- 1 jušna žlica svježe sjeckanog peršina
- malo ribane korice limuna
- 2 čajne žlice otopljenog maslaca
- 1 čajna žlica maslinova ulja
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kelj pupčar i grašak prokuhajte u vrućoj posoljenoj vodi dok lagano ne omekšaju, procijedite ih i stavite na stranu. U posudi pomiješajte ribani sir, sitno ribani parmezan, sol i papar, dodajte slatko vrhnje, gustin i sitno sjeckanu ljutiku ili luk.
2. korak
U posudu, u kojoj ćete peći povrće u pećnici, stavite prokuhano povrće, preko njega prelijte smjesu sa slatkim vrhnjem. Na kraju pomiješajte krušne mrvice, rastopljeni maslac, naribanu limunovu koricu, sol i papar (prema ukusu) i sjeckani peršin. Smjesu posipajte po povrću i zapecite oko 30 minuta dok mrvice ne dobiju zlatnosmeđu boju. Prije serviranja povrće treba odstajati desetak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....