ZA NAJBOLJI DORUČAK

GURMANSKI SENDVIČI: Tost s aromatičnom salatom i ajvarom

Svi mesoljupci na ovaj gurmanski ''doručak'' sendvič mogu staviti preprženu slaninu, a svi ljubitelji bakine kuhinje umjesto ajvara mogu koristiti ljutenicu.

Ne moraju samo ručkovi i večere biti posebni, ovaj sendvič će i vaš doručak učiniti pravom gurmanskom gozbom.

Trebat će vam:

50 g miks mladih zelenih salata po izboru: motovilac, rukola, radič, špinat
100 g sjemenki po izboru
2 žličice maslinovog ulja
1 žličica balzamičnog octa
sol
2 žlice ajvara
2 šnite kruha po izboru

Priprema:

Salate operite. Sjemenke istostirajte na suhoj tavi. Pomiješajte ih sa salatom. Kruh prepecite, na njega namažite ajvar i prekrijte ga salatom. Po želji, sendvič upotpunite kuhanim jajetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 13:49