PRAVI JESENSKI SENDVIČ

GURMANSKI SENDVIČI: Steak sendvič s kremom od vrganja i rikulom

 Getty Images/iStockphoto
Sa strane na dasku, uz posluženi sendvič, poslužite posudicu ajvara ili malidžana koji će vas okusima vratiti u djetinjstvo!

Sastojci:

flank odrezak
10 dkg vrganja
50 g majoneze
šaka naribanog parmezana
1 češanj češnjaka
maslinovo ulje
sol i papar
rikula
kruh
ajvar

Chrono, organic, unleavened bread with various seeds, pumpkin, sunflower, flax seeds, carot juice, tomato, cheese, olives, ajvar on wooden board
Getty Images/iStockphoto
Uz ovaj gurmanski sendvič poslužite i platu priloga; malo sira, nezaobilazni ajvar i svježu rajčicu.

Priprema:

Nezačinjeni odrezak sobne temperature ispecite medium rare na vrućoj tavi. Znat ćete da je odrezak pečen medium rare ako mu je temperatura 55 stupnjeva Celzijevih, odnosno, ako mu je sredina crvenkasto ružičasta. Ostavite ga da odmori na dasci (NE DOPUSTITE DA IZGUBI SOKOVE) te ga posolite i popaprite. Bijeli kruh izrezan na šnite umočite u sokove od pečenja. Odrezak izrežite na trake. Za namaz od vrganja, na maslo maslinova ulja propržite vrganje. Poslote ih i popaprite te dodajte protisnuti češnjak. Štapnim mikserom usitnite vrganje te dodajte majonezu i parmezan. Kruh prvo namažite namazom od vrganja, a zatim poredajte odrezak i na sve stavite svježu rukolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 23:19