Sastojci:
flank odrezak 10 dkg vrganja 50 g majoneze šaka naribanog parmezana 1 češanj češnjaka maslinovo ulje sol i papar rikula kruh ajvar |
Priprema:
Nezačinjeni odrezak sobne temperature ispecite medium rare na vrućoj tavi. Znat ćete da je odrezak pečen medium rare ako mu je temperatura 55 stupnjeva Celzijevih, odnosno, ako mu je sredina crvenkasto ružičasta. Ostavite ga da odmori na dasci (NE DOPUSTITE DA IZGUBI SOKOVE) te ga posolite i popaprite. Bijeli kruh izrezan na šnite umočite u sokove od pečenja. Odrezak izrežite na trake. Za namaz od vrganja, na maslo maslinova ulja propržite vrganje. Poslote ih i popaprite te dodajte protisnuti češnjak. Štapnim mikserom usitnite vrganje te dodajte majonezu i parmezan. Kruh prvo namažite namazom od vrganja, a zatim poredajte odrezak i na sve stavite svježu rukolu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....