Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- vezica mladog luka
- 200 g šampinjona
- dvije mrkve
- pola glavice celera
- četiri ili pet srednje velikih bijelih krumpira
- litra pilećeg ili goveđeg temeljca
- lišće peršina
- dvije žlice ribanog svježeg hrena
- dvije žlice ulja
Priprema
1. korak
Na ulju popržite sitno sjeckani mladi luk. Dodajte ploške mrkve, kockice celera i ploške gljiva. Podlijte s nekoliko žlica vode, pa pustite da se pirja desetak minuta.
2. korak
Posolite i začinite s malo ljute paprike. Nakon toga prelijte povrće i gljive zagrijanim temeljcem. Kad zakipi, smanjite vatru, pa dodajte i oguljeni krumpir, najbolje cijeli ako nije prevelik.
3. korak
Pospite sitno sjeckanim peršinom i naribanim hrenom. Kuhajte dok krumpir sasvim ne omekša. Na kraju dodajte još i svježe mljevenog papra.
4. korak
Savjet: Ova je juha potpuni obrok, posebno ako u nju dodate i nešto usitnjenog mesa koje ste skinuli s kosti kad ste cijedili temeljac. Ukoliko imate već procijeđeni temeljac, slobodno u juhu dodajte i nekoliko komada piletine, recimo krila i batake, da biste zaokružili obrok.
5. korak
Hren juhi daje poseban okus, ali neće uopće biti ljuta, pa se ne morate brinuti da je neće moći jesti i djeca. Potruditi se naći dobre krumpire za kuhanje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....