Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 manja hobotnica, zaleđena, pa odleđena i narezana na komade (cca 1 cm)
- 4 glavice crvenog luka, usitnjenog
- 4 češnja češnjaka, usitnjenog
- 1 dl maslinova ulja (ako stavljate špek, smanjite na pola)
- 3 dl crnog vina, što boljeg
- 1 lovor
- 1 grančica ružmarina
- 100 g domaćeg špeka
- 3 krumpira (izrezanog na manje ili veće komade, ovisno kad se stavljaju kuhati)
- nekoliko šnita kruha
- nekoliko šnita špeka
Priprema
1. korak
Pirjajte špek da pusti mast. Dodajte maslinovo ulje, pirjajte luk i češnjak 10-ak minuta na laganoj vatri da omekšaju, ali da ne dobiju boju.
2. korak
Dodajte hobotnicu, dobro pomiješajte, dodajte lovor i poklopite. Kuhajte 40-ak minuta, dok hobotnica nije skuhana 70% do 80%.
3. korak
Dodajte krumpire, vino i začine. Lagano kuhajte još 20-ak minuta ili dok krumpiri
nisu kuhani, a hobotnica spremna.
4. korak
Izazov je sve spremiti u isto vrijeme. Po potrebi posolite i popaprite. U grill tavi ispržite kruh i šnite špeka pa poslužite zajedno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....