Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 kg dopola kuhane hobotnice
- 4 kacijole (zaimače) prethodno kuhane šalše
- 1 žličica nasjeckanog svježeg lista bosiljka
- 2 jušne žlice svježeg lista peršina
- 1 veliki crveni luk (i, ako je moguće, malo mladog luka)
- 0,5 dcl maslinova ulja
- 2-3 režnja češnjaka
- 2 dcl ‘juhe’ u kojoj se skuhala hobotnica
- 4 srednje velika krumpira
- sol i papar
Priprema
1. korak
Na malo maslinova ulja pirjajte narezani luk i češnjak pa kad požute, dodajte kuhanu šalšu, dopola kuhanu hobotnicu narezanu na komade, juhu u kojoj se hobotnica kuhala i oguljeni krumpir rezan na ploške ili četvrtine.
2. korak
Pustite da zavrije pa smanjite i kuhajte dok hobpotnica i krumpir nisu posve mekani. Posolite, popaprite pa preko svega dodajte nasjeckanog lista peršina i bosiljka te preostalo ulje.
3. korak
Posolite, popaprite pa preko svega dodajte nasjeckanog lista peršina i bosiljka te preostalo ulje.
Pripremio: Zlatko Gall
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....