JAGODE SU BONUS

IDEALNA KOMBINACIJA ZA NEODLUČNE: Brownies i cheesecake u jednom i to s jagodama!

 Ana Marija Bujić
Jagode polako možemo naći na našim prepunim tržnicama, a ovaj kremasti brownie cheesecake je savršen način kako da pripremite prve proljetne jagode!

Ako nikada niste mogli odlučiti volite li više brownies ili cheseecake, ne brinite, ovo je savršen recept samo za vas kronično neodlučne!

Brownie dio:

200 g čokolade
150 g maslaca
180 g šećera u prahu
2 jaja
prstohvat soli
100 g brašna

Cheesecake dio:

400 g krem sira
200 g svježeg sira
4 žlice šećera u prahu
1 vanilin šećer
2 jaja
400 g jagoda

Ana Marija Bujić

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 170 °C i kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje. Rastopite maslac i čokoladu pa im redom umiješajte sve ostale sastojke za brownie dio. Prelijte smjesu u kalup i pecite 20-ak min, dok se po vrhu ne stvori korica. U međuvremenu u zdjeli pomiješajte sve sastojke za cheesecake dio. Kad se uhvatila korica, prelijte kremu sa sirom preko čokoladnog tijesta i pecite još 30 do 35 min. Izvadite i pustite kolač da se ohladi do sobne temperature pa ga preko noći ostavite u hladnjaku. Sutradan po vrhu složite jagode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 18:00