Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 žlice maslaca
- 3 glavice luka (oguljene i narezane na kolutove)
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica aceta balsamica
- 2-3 žlice maslinova ulja
- 3 krumpira (oguljena i narezana na tanke ploške)
- 8 jaja
- 1,5 dcl slatkog vrhnja
Priprema
1. korak
Na vrućem ulju popržite tanko narezane ploške krumpira te ih ostavite po strani na kuhinjskom papiru.
Luk propirjajte na maslacu. Nakon nekoliko minuta dodajte sitno sjeckani češnjak. Pirjajte, povremeno miješajući, na laganoj vatri petnaestak minuta.
2. korak
Kad luk omekša dodajte šećer i aceto balsamico. Kuhajte još nekoliko minuta dok se šećer ne otopi (oko 5 minuta). Maknite luk s vatre te posolite i popaprite.
3. korak
Zagrijte ulje u tavi (promjera oko 20 cm, na njega posložite krumpir, luk a zatim dodajte umućena jaja pomiješana sa slatkim vrhnjem, paprom i soli. Jaja lagano prelijte preko luka i krumpira, a jačinu vatre smanjite.
4. korak
Jaja se peku dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kad su gotova, izvadite ih iz tave i ostavite da odstoje par minuta. Jaja razrežite na šnite i posipajte sitno sjeckanim listom peršina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....