Janjetina s ružmarinom

Težina pripreme: jako lagano

Sastojci

  • 1,5 – 2 kg janjeće plećke
  • 1 kg krumpira
  • 3-4 mrkve
  • glavica i pol češnjaka
  • 2 poriluka
  • mali snop šparoga
  • 2-3 grančice ružmarina
  • 2 lovorova lista
  • 200 ml vijelog vina
  • sol i papr
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Janjetinu posolite i popaprite. Na par mjesta zarežite meso nožem pa utaknite ružmarin, lovorom i nekoliko neoguljenih režnjeva češnjaka. Zalijte meso maslinovim uljem i pustite da odstoji barem dva sata.

2. korak

U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje pa položite janjetinu i pecite je oko pola sata na 200 stupnjeva. Dolijte zatim malo tople vode ili ugrijanog janjećeg ili mesnog temeljca, prekrijte je folijom, temperaturu pa pecite još oko sat i pol do dva uz okretanje i podlijevanje na 160 stupnjeva.

3. korak

Pola sata prije kraja dodajte narezani i začinjeni krumpir, mrkvu, poriluk i češnjak te podlijte sve bijelim vinom. Šparoge dodajte petnaestak minuta prije nego što je sve pečeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 13:21