Donosimo vam bazični recept za najfiniji bolonjez i tri ideje kako ga možete jesti za nedjeljni ručak!
Trebat će vam:
1 žlica maslinovog ulja 3 protisnuta češnja češnjaka 2 sitno sjeckane mrkve 2 sitno sjeckane stabljike celera 1 sitno sjeckani luk 250 g mljevene junetine 250 g mljevene svinjetine 125 g sitno sjeckane pancete 125 ml crnog vina 500 ml pasata sol 1 žlica suhog origana 1 žlica suhog bosiljka |
Priprema:
U posudu za kuhanje ulijte maslinovo ulje i zagrijte ga. Dodajte mrkve, celer, luk i češnjak i pirjajte oko 5 minuta. Kad je povrće omekšalo, dodajte pancetu i meso koje ćete drvenom kuhačom razdvojiti na sitne komadiće. Ulijte vino i pustite da alkohol ispari. Kad se to dogodi, ulijte pasate, sol, origano i bosiljak, budući da su začini suhi. Začinite svježim paprom. Kuhajte na laganoj vatri oko 35 minuta. Možete dodavati tekućinu po želji ako primjetite da isparava! I to je to!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....