Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- polovica velike ili jedna manja hokaido buča, ili bilo koja dostupna zimska buča
- bijeli dio jednog poriluka
- voda ili pileći temeljac
- 4-5 listića kadulje
- 150 g svježe kobasice
- začini: kurkuma, kumin, čili
- sok jedne mandarine
- 2/3 šalice kuhanog ječma
Priprema
1. korak
Prvo skuhajte ječam u slanoj vodi , barem 20 minuta, dok ne omekša. Za to vrijeme očistite buču i narežite je na kockice. Ako kristite hokaido, ne morate guliti koru, samo je operite.
2. korak
Zapecite posoljene kockice u pećnici (180 stupnjeva) desetak minuta. Na malo ulja zapecite sitno sjeckani poriluk.
3. korak
Dodajte kockice pečene buče pa prelijte vodom (1,5l – 2l). Pustite neka zakipi pa smanjite vatru.
4. korak
Kuhajte petnaestak minuta, dodajte sok mandarine pa ispasirajte štapnim mikserom. Tada u juhu dodajte ukuhani ječem, kadulju i ploške kobasice.
5. korak
Začinite po ukusu, neka bude malo ljuto. Kuhajte još desetak minuta da se okusi prožmu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....