Juha od buče sa slanim muffinima

 Berislava Picek

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • ZA JUHU
  • manja buča
  • dvije žlice maslinova ulja
  • glavica luka
  • konzerva kuhanog slanutka
  • malo bučina ulja
  • šaka bučinih sjemenki golica
  • sol
  • malo kurkume i kumina
  • sok polovice limuna
  • ZA MUFFINE
  • 1 šalica brašna
  • 1/3 šalice kukuruznog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 šalice maslinova ulja
  • 1/2 šalice mlaćenice
  • 2 jaja
  • dvije tikvice, naribane
  • 8-10 sušenih rajčica
  • 60 g svježeg sira
  • malo soli
  • 1/3 žličice kima
  • žlica sitno sjeckanog lišća bosiljka

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 180. Ogulite i od sjemenki očistite buču. Meso narežite na kockice pa ih raširite po limu za pečenje. Posolite i stavite peći desetak minuta, ili malo dulje, ovisno o vrsti buče.

2. korak

Pecite dok bundeva ne omekša. Za to vrijeme na ulju pirjajte luk. Dodajte mu pečene kockice buče i ocijeđeni slanutak. Prelijte vodom tako da bude potpuno pokriveno.

3. korak

Kuhajte još desetak minuta. Sve ispasirajte štapnim mikserom. Dodajte limunov sok, kurkumu, kumin, sol i papar. Maknite s vatre.

4. korak

Prije posluživanja ili izravno u tanjuru juhu pokapajte s malo bučina ulja i pospite bučinim sjemenkama (koje ste prehodno kratko popržili na suhoj tavi).

5. korak

Za muffine:

Zagrijte pećnicu na 180. Pripremite kalupe za muffine. Ako ne koristite silikonske, namastite ih i pospite brašnom. Pomiješajte jaja, ulje i mlaćnicu pa izmiksajte.

6. korak

Dodajte suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, naribane tikvice, sitno sjeckane sušene rajčice.

7. korak

Opet izmiksajte. Na kraju dodajte sir i začine. Ako vam se smjesa čini presuha, dodajte još malo mlaćenice. Smjesu izlijte u kalupe za muffine. Pecite dvadesetak minuta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 00:07