Trebat će vam:
2 žlice ulja 1 veća glavica crvenog luka 1 češanj češnjaka 600 g muškatne bundeve narezane na kockice voda pola žličice naribanog muškatnog oraščića 500 ml povrtnog temeljca 150 ml vrhnja za kuhanje sol papar |
Na zagrijanom ulju popržite sitno nasjeckani crveni luk. Luku dodajte naribani ili sitno nasjeckani češnjak i na kockice narezanu bundevu. Zalijte povrtnim temeljcem da sve pokrije, ostavite da zakuha pa dodajte muškatni oraščić. Kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Juhu usitnite u pire, a po potrebi dodajte vode da dobijete željenu gustoću. Vratite juhu na vatru, dodajte vrhnje za kuhanje i pustite neka još jednom zakuha. Posolite i popaprite po želji. Poslužite s vrhnjem, osušenom ili zapečenom bundevom ili prepečenim kockicama kruha.