Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 2 žlice maslaca
- bijeli dio jednog poriluka
- 400 g očišćenog celera (jedna velika glavica ili jedna i pol manja
- 1 kruška
- jedna reska jabuka
- 5 šalice vode
- 5 grančica timijana
- žličica sjemenki gorušice
- žličica jemenki korijandra
- dobro maslinovo ulje kao začin
Priprema
1. korak
Na maslacu pirjajte usitnjeni poriluk. Kad uvene, dodajte mu kockice celera. Pustite neka se pirja desetak minuta pa dodajte kockice kruške i jabuke.
2. korak
Podlijte vodom. Posolite te dodajte sjemenke korijandra i gorušice koje ste prethodno istucali u mužaru.
3. korak
Kuhajte dok celer sasvim ne omekša, 20-ak minuta. Izmiksajte u blenderu da biste dobili najfiniju moguću kremu.
4. korak
Servirajte s nekoliko kapi dobrog maslinova ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....