Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 750 g mladih listova koprive
- 3 mlada češnjaka
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica brašna
- 0,5 l mlijeka
- voda
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 2 žlica pinjola
Priprema
1. korak
Listove koprive očistite od stabljika i dobro operite (koristeći rukavice). U veliki lonac ulijte litru vode, dodajte malo soli i pustite da zavri. Kratko blanširajte koprive, tek minutu-dvije. Nakon toga ih ocijedite i pustite da se malo ohlade. Tada ih usitnite nožem, da dobijete smjesu nalik grubljoj pasti. U dubljoj posudi rastopite maslac pa na njemu, na laganoj vatri, lagano zažutite sitno sjeckani mladi češnjak.
2. korak
Dodajte brašno i pola čaše vode pa miješajte dok se smjesa ne sjedini. Sada dodajte nasjeckanu koprivu. Podlijte mlijekom i dodajte još malo vode, dok ne dobijte juhu željene gustoće. Pustite da se kuha dvadesetak minuta. Ako želite da juha bude sasvim jednolična, sve još usitnite štapnim mikserom. Pred kraj pospite pinjolima koje ste lagano popržili na suhoj tavi. Juhu poslužite mlaku, s kiselim vrhnjem i prepečenim kruhom sa sirom po izboru. Blanširane koprive s češnjakom možete poslužiti i kao salatu ili prilog uz glavno jelo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....