Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Sastojci
- 450 g smrznutog kukuruza šećerca
- 1 poriluk
- 1 mrkva
- 1 pileći hrbat
- 1 batak sa zabatkom
- 1 grincajg
- sol
- suha ljuta papričica
- žlica maslaca
Priprema
1. korak
Pileći hrbat, zabatak i batak stavite u litru i pol hladne vode. Dodajte krupno izrezanu mrkvu, luk, celer i list peršina. Kuhajte otklopljeno oko 1 sat.
2. korak
Rastopite maslac u loncu pa na njemu pirajajte sitno sjeckani poriluk. Kad uvene, dodajte kukuruz i podlijte procijeđenim pilećim temeljcem. Meso očistite od kosti i kože.
3. korak
Posolite juhu i pustite neka se kuha oko pola sata. Tada odvojite šalicu zrna kukuruza, a ostalo ispasirajte u blenderu da bude glatko. Vratite juhu na vatru.
4. korak
Dodajte pileće meso bez kosti natrag u juhu, kao i zrna kukuruza, pa pospite sjeckanom ljutom papričicom po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....