
Sastojci:
2 veća manga 1-2 glavice luka maslinovo ulje malo kokosova mlijeka (po želji) 200 ml vrhnja za kuhanje 3 jušne žlice meda svježe naribani đumbir (po želji) svježe mljeveni papar i sol |

Priprema:
Ovu pomalo egzotičnu juhu pripremit ćete na sljedeći način: na malo maslinova ulja i luka nekoliko minuta prodinstajte mango, zatim dodajte malo kokosova brašna te med. Okrenite nekoliko puta kako bi se svi sastojci proželi. U blender stavite tako pripremljen mango, malo kokosova mlijeka (možete i običnog mlijeka te mu dodati još malo kokosova brašna) i 1 dl vrhnja za kuhanje pa miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Zatim začinite po želji solju, svježim paprom, a za slatkastu notu dodajte još malo meda. Ovu juhu možete jesti hladnu, a poslužite s kozicama koje ste prethodno tostirali na tavici.
Svidio vam se recept? Pročitajte još kako pripremiti juhu od graška i mente i juhu od mrkve i naranče.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....