
Sastojci:
500 g mrkve 1 češanj češnjaka 1 dl vrhnja za kuhanje voda svježe mljeveni papar i krupna sol 1 veća naranča svježi đumbir maslinovo ulje |

Priprema:
Mrkvu operite, očistite, i naribajte. Za intenzivniji okus prodinstajte je nekoliko minuta na malo maslinova ulja i češnjaka dok ne omekša. U blender stavite tako pripremljenu mrkvu, 1 dl vrhnja, malo vode (ovisno koliko gustu želite)i cijeđeni sok naranče. Zatim začinite; dodajte krupne soli, svježe mljevenog papra, svježe naribanog umbira, a možete naribati i koricu naranče za intenzivniji okus. Poslužite u keramičkim zdjelicama i s tostiranim kruhom, a lijepo ce se slagati i sa svježim koprom.
Svidio vam se recept? Pročitajte još kako pripremiti juhu od graška i mente.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....