Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- dvije vezice šparoga
- litra pilećeg temeljca
- vezica mladog luka
- bijeli dio struka poriluka
- 3 žlice maslaca
- 3 mlada češnjaka
- sol, papar
- pola šalice ribanog parmezana
Priprema
1. korak
Očistite šparoge tako da im odvojite tvrde dijelove stapke i vrhove. Zakuhajte temeljac i u njemu kuhajte stapke šparoga dvadesetak minuta, da puste aromu. Nakon toga procijedite.
2. korak
Rastopite maslac pa na njemu zapecite sitno sjeckani luk i poriluk. Kad omekša, dodajte češnjak, pa pirjajte dok ne pusti aromu. Prelijte temeljcem, posolite i popaprite. Kad sve zakuha, dodajte i 2/3 vrhova šparoge.
3. korak
Ostatak će vam poslužiti za dekoriranje. Kuhajte još deset minuta. Sve usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Pospite naribanim sirom.
4. korak
Ostatak vrhova šparoga dodajte u juhu i kuhajte doš nekoliko minuta da malo omekšaju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....