![36092883](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/26/k_36092883_640.jpg)
Sastojci:
2 tikvice 1 žuta mrkva 1 narančasta mrkva peršinov list 1-2 žlice kopra 1 mali luk 1 češanj češnjaka sol papar pola žličice mljevenog đumbira prstohvat muškatnog oraščića |
![Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Krem juha od tikvica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/24/12/tikvice26-010714.jpg)
Na maslinovu ulju zažutite luk pa kada postane staklast, dodajte narezanu mrkvu. Kratko pirjajte te dodajte tikvicu, peršinov list, nasjeckani češnjak i kopar. Ulijte oko litru vode. Kuhajte dok povrće ne omekša, a potom juhu izradite štapnim mikserom te dodajte preostale zacčne. Poslužite s hrskavo pečenim lukom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....