ROŠTILJ

Juneća rebarca s chimichurri umakom

 Marko Miščević
Recept R&B Food-a!

Trebat će vam:

800 g junećih rebaraca (rez mesa - presjek rebara po širini, debljine 2 cm)

Marinada:

1 dl bijelog vina
2 žlice senfa
sol da kompletno prekrije meso
papar

Juneća rebarca marinirati u zatvorenoj posudi 24 h. Rebarca položiti na dobro zagrijani roštilj i ispeći. Staviti na tanjur, premazati chimichurri umakom, prekriti alu-folijom i pustiti da odstoji 5 min.

Marko Miščević

Chimichurri umak:

2 šake svježeg peršina
4 češnjaka
2 žlice sušenog origana
2 žlice soka od limuna
2 žlice crnog vina
2 žlice vinskog octa
1/2 male žlice krupnog crvenog papra
1/2 male žlice soli
1/4 male žlice mljevenog crnog papra

Miksati rucnim mikserom (na nož) dok se sastojci ne usitne (cca. 30 sec.) Dodati 2 dl maslinova ulja, malu žlicu nasjeckanih papričica i žlicu nasjeckanog peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 13:39