Sastojci:
500 g oštrog brašna 500g glatkog brašna sol 2 jaja 2 kg sira 0,5 l kiselog vrhnja 5 jaja 500 g kukuruzne krupice |
Priprema:
Za Kalničke ponakljiče se mijesi tijesto isto kao za štrukle samo što ono ne mora nauljiti. Tijesto se razvalja valjkom te se nekoliko puta "namata" oko njega i razvlači što je važno jer to tijestu daje žilavost koje ponakljiči moraju imati.
Višak tijesta koji prelazi rubove stola se odreže i može se iskoristiti za trgance.
Tijesto se reže na trake širine oko 10 cm te se preklapa s obje strane tako da se ne spaja već sredina s nadjevom treba ostati nepokrivena.
Ponakljiči se tada režu na nešto manju veličinu od štrukli, po sredini se preliju s malo vrhnja i stavljaju se peći u namašćen pleh na 180 stupnjeva oko 30-35 minuta. Mogu se i zamrznuti, a slažite ih na tacnu premazanu mašću.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....