Trebat će vam:
400 g brašna 4 žlice šećera 1 vrećica vanilin šećera pola vrećice suhog kvasca 250 ml mlakog mlijeka 2 žumanjka 5 žlica ulja (možete staviti i mast ili maslac) naribana korica jednog limuna |
Za nadjev:
200 g maka 6 žlica šećera 1 vrećica vanilin šećera 100 ml mlijeka 50 g grožđica |
Za premazivanje:
1 jaje 1 žlica mlijeka |
Priprema:
Spojite sve suhe sastojke, dodajte mokre i umijesite glatko tijesto. Ostavite ga na toplom da se udvostruči. U međuvremenu skuhajte mak u mlijeku pa dodajte ostale sastojke. Kuhajte nekoliko minuta dok ne zavri. Ostavite nadjev hladiti. Kad tijesto naraste, razvaljajte ga u pravokutnik debeo oko 5 mm pa nožem sijecite trokute željene veličine. Na širi dio trokuta stavite nadjev pa zarolajte u kiflicu. Na pleh stavite papir za pečenje pa naslažite kiflice i ostavite ih na mlakom mjestu otprilike pola sata. Premažite ih mješavinom jajeta i mlijeka i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 ºC pa pecite oko 20 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....