Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 150 g itno narezane pancete
- 1 luk
- kokoš od 1,5 kg (razrezana na komade)
- malo timijana , ružmarina i peršinova lista svezanih u svežnjić
- 1 list lovora
- 1 žlica koncentrata od rajčice
- malo limunove korice
- 1 žlica šećera
- 0,75 dl suhog crnog vina
- 2 jušne žlice sitno sjeckanog svježeg lista peršina
- 2 jušne žlice maslaca
- 300 g alih šampinjona
- 1 žlica otkoštenih crnih maslina
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
Priprema
1. korak
U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu ispirjajte pancetu i luk. Kad luk omekša, premjestite u zdjelu i ostavite sa strane. Na preostaloj masnoći u loncu popržite komade kokoši koje ste prethodno nasolili i pobrašnili.
2. korak
Kad su kratko zaprženi sa svih strana, u lonac vratite pirjane luk i pancetu. Dodajte začine, koncentrat rajčice, limunovu koricu i šećer te zalijte crnim vinom. Dodajte tri zgnječena češnja češnjaka. Prekrijte poklopcem i pecite u pećnici 2-3 sata na 140 tupnjeva.
3. korak
Nakon dva i pol sata pečenja rastopite maslac u tavi i na njemu propirjajte šampinjone da porumene. U drugoj tavi pomiješajte omekšali maslac i brašno pa žitku smjesu koju ste dobili umiješajte u umak od kokoši.
4. korak
Zatim dodajte pirjane šampinjone i masline. Kad je kokoš gotova, neposredno prije serviranja pospite je sjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....