Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Sastojci
- 90 g maslaca
- 230 g šećera
- 2 burbon vanilin šećer
- 100 g tamne čokolade
- 1 jaje
- 180 ml crnog vina
- 140 g brašna
- 30 g kakaa
- 1 žličica praška za pecivo (poravnana, ne prepuna)
- prstohvat soli
- žličice mljevenog klinčića
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 160°C i obložite kalup promjera 20-25 cm papirom za pečenje. Tucite maslac sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane pjenast.
2. korak
Rastopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici pa je dodajte u maslac i nastavite tući mikserom.
3. korak
Potom dodajte i jaje, a nakon nekoliko minuta i crno vino. Rukom umiješajte preostale sastojke, izlijte smjesu u kalup i pecite 35-40 min.
4. korak
Poslužite s malo tučenog vrhnja ili s kuglicom sladoleda.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....