Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Sastojci
- korica i sok dva limuna
- 200 g šećera
- 120 ml jogurta
- 3 jaja, malo istučena
- 150 ml maslinovog ulja
- 220 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2-3 žličice sitno sjeckanog svježeg ruzmarina
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite kalup papirom za pečenje. Naribanu koricu limuna prstima utrljajte u šećer tako da šećer poprimi aromu limuna.
2. korak
Pomiješajte limunov sok, jogurt, jaja i maslinovo ulje. U drugoj posudi pomiješajte preostale sastojke pa ih lagano miješajući dodajte u mješavinu tekućih sastojaka. Pecite 45-50 min, dok ne porumeni.
3. korak
Provjerite čačkalicom ili metalnim nožem je li gotovo – ako zabodena čačkalica ili nož na sebi nemaju tragova smjese, kolač je pečen.