Krekeri s parmezanom i timijanom

 Berislava Picek / Hanza Media

Sastojci:

150 g brašna
50 g ribanog parmezana
40 g maslaca
70 ml slatkog vrhnja
3/4 žličice soli
1/2 žličice papra
1 žličica tucane crvene paprike
1 i pol žličice timijana

Zagreb, 220916.
Domace grickalice pripremila je Mateja Domitrovic, urednica u Dobroj hrani. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

U posudu staviti brašno, parmezan, nasjeckani hladni maslac i sve ostale sastojke pa zamijesiti rukama tijesto, na kraju dodati slatko vrhnje i brašna ako je potrebno. Tijesto oblikovati u kobasicu, zamotati u prozirnu foliju i staviti u zamrzivač na sat vremena. Ohlađeno tijesto rezati na tanke šnite pa ih poslagati na papir za pečenje i peći ih na 180 Celzijevih stupnjeva oko 5 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 16:13