Sastojci:
lisnato tijesto 750 g narančastog batata 250 ljubičastog batata 700 ml slatkog vrhnja 2,5 l mlijeka 300 g šećera 300 g gustina 2,5 vrećice pudinga od vanilije 3 listića želatine mahuna vanilije |
Priprema:
Tijesto razvaljajte i pecite dvije kore na velikoj prevrnutoj tepsiji. Jednu koru izrežite na 20 komada (može i na više ako želite manje kremšnite jer su ovo mjere za veće komade). Batate ogulite i posebno skuhajte ljubičasti, a posebno narančasti. Usitnite ih potom štapnim mikserom i ohladite. U malo manje od dvije litre mlijeka zajedno sa šećerom i vanilijom skuhajte puding te dodajte gustin razmućen u malo mlijeka. Kuhajte uz stalno miješanje da se ne stvore grudice i ostavite da se hladi. U smjesu potom dodajte listiće želatine i dobro ih istopite. Na isti način napravite i kremu od ljubičastog batata s preostalim mlijekom i šećerom. Čvrsti šlag izradite od 500 ml slatkog vrhnja i umiješajte u narančasti batat. Od ostatka vrhnja umutite šlag i umiješajte ga u smjesu ljubičastog batata. Na koru lisnatog tijesta stavite najprije narančastu kremu i ostavite da se malo stisne u hladnjaku, a zatim na nju nanesite tanak sloj ljubičaste kreme, zagladite i prekrijte izrezanim lisnatim tijestom. Pospite šećerom u prahu prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....