Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 šnite kruha
- svinjska mast
- luk narezan na komadiće
- češnjak
- kiseli krastavci
- mljevena crvena paprika
Priprema
1. korak
Domaći kruh ili pogaču, od raženog ili kukuruznog brašna, namažite svinjskom masti, posolite krupnijom morskom soli i pospite mljevenom crvenom paprikom, slatkom ili ljutom. Papriku možete i pomiješati i dozirati ljutinu ovisno o ukusu.
2. korak
Jedite s lukom, češnjakom, čvarcima, kiselim krastavcima, ukiseljenim zelenim rajčicama ili kiselim paprikama. Ovo je idealna zimska meza koja ne zahtijeva nikakvu pripremu, a paše uz gemišt, pivo ili rakiju. Ako vam svrati društvo, servirajte sve u zdjelicama pa neka si svatko sam maže mast i kombinira je sa začinima i ostalim dodacima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....