Trebat će vam:
5 jaja 4 kruške 200 g čokolade za kuhanje 80 g šećera 100 g glatkog brašna vanilin šećer prašak za pecivo 80 g margarina |
Priprema:
Oguliti kruške i narezati ih na kockice. Čokoladu za kuhanje i margarin staviti u posudu i otopiti na laganoj vatri, paziti da se smjesa ne pregrije. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka i od njih napraviti čvrsti snijeg, staviti sa strane. Žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izmiksati i polako ulijevati još mlaku čokoladu, sjediniti sastojke. Mikser zamijeniti pjenjačom i lagano umiješati brašno s praškom za pecivo te dodavati žlicu po žlicu snijega od bjelanjaka. U protvan prekriven papirom za pečenje na dno uliti malo smjese i rasporediti dio krušaka koje opet treba prekriti čokoladnom smjesom te dodati ostatak krušaka i smjese. Slažući sastojke na takav način izbjegne se da sve kruške budu na dnu kolača. Kolač staviti u zagrijanu pećnicu na 180 ºC i peći otprilike 40 minuta. Biskvit je vrlo lagan i sočan pa se slastica može servirati i mlaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....