![35541104](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/11/15/k_35541104_640.jpg)
Trebat će vam:
2 ljutike stabljika celera češanj češnjaka 2 kruške 300 g riže (arborio) 2 dl bijelog vina 2,5 dl pilećeg temeljca 150 g gorgonzole 50 g maslaca 3-4 lista svježe kadulje |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/10/5/14/kruske1.jpg)
Priprema:
U zagrijanu posudu staviti maslinovo ulje i popržiti na kockice nasjeckanu jednu krušku, ljutiku i celer. Kad sastojci omekšaju, dodati češnjak i rižu. Tostirati dok se riža ne zastakli, otprilike 5 minuta. Podliti bijelim vinom uz stalno miješanje dok vino ne ispari. Postupak nastaviti, ali ovaj put s pilećim temeljcem. Dok rižoto krčka, drugu krušku narezati na ploške, začiniti je solju i paprom te prepeći na maslacu s listovima kadulje. Kad je riža kuhana "al dente", maknuti je s vatre i umiješati sir i maslac. Poželjno je jelo servirat i toplo, dodati nekoliko kriški prepečene kruške i sira po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....