SLATKI USKRS

Kuglof s preljevom

 Getty Images/iStockphoto
Bijelu čokoladu otopite na pari, prelijte je preko kuglofa pa dok je još topla, posipajte ukrasnim mrvicama.

Trebat će vam:

250 g maslaca sobne temperature
250 g šećera
200 g glatkog brašna
1 vrećica vanilin šećera
naribana korica jednog limuna
5 jaja
2 žličice praška za pecivo

Za preljev:

200 g bijele čokolade
mrvice za dekoraciju

Delicious Easter cake in the icing  against a white wall
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Brašno prosijte s praškom za pecivo. U smjesu s maslacem naizmjence dodavajte jaja i smjesu brašna i praška za pecivo. Ugrijte pećnicu na 180 ºC. Dobro namastite kalup za kuglof i obilato ga posipajte oštrim brašnom. Usipajte smjesu u kalup i pecite četrdesetak minuta. Ostavite u kalupu da se ohladi pa potom ga stavite na rešetku da se potpuno ohladi. Bijelu čokoladu otopite na pari, prelijte je preko kuglofa pa dok je još topla, posipajte ukrasnim mrvicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 21:40