Trebat će vam:
350 g skuhanog batata (očišćena gramaža) 3 jaja 80 g sirupa od datulja 1 žličica ekstrakta vanilije 50 g kokosova ulja 40 g kakaa u prahu 100 g zobenog brašna prstohvat soli 200 g tamne čokolade (65% kakaa) 1 pakiranje kokosova mlijeka |
Priprema:
Batat ili više njih (ovisno o veličini) dobro operite od blata te ga u komadu stavite peći u pećnici zagrijanoj na 180° oko 45 minuta, odnosno dok potpuno ne omekša kada ubodete čačkalicu kroz njega. Zatim ga ogulite od kože te napravite pire. Dodajte mu otopljeno kokosovo ulje, sirup, jedno po jedno jaje i vaniliju te dobro izmiješajte pjenjačom. Prosijte brašno, sol i kakao u prahu te dodajte smjesi. Sve jednolično izmiješajte i prelijte u kockastu silikonsku posudu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180° 18-20 minuta. Pričekajte da se biskvit potpuno ohladi te preko njega prelijte ganache dok je još u posudi. Ganache napravite tako da otopite čokoladu na pari i pjenjačom u nju dobro umiješajte kokosovo mlijeko. Ostavite kolač u hladnjaku preko noći da se stisne. Po želji na vrh kolača možete posipati cvijet soli ili šip
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....