Ovaj put radimo ribicu u ukusnom umaku od bijelog vina i kapara koje će savršeno ići uz krumpir sa češnjakom i peršinom i, naravno, čašom suhog bijelog vina poput pošipa i chardonnaya.
Trebat će vam:
500 g ribljih fileta par žlica maslinovog ulja sok polovice limuna 100 g oštrog brašna 1 glavica luka 3-4 češnja češnjaka 15 g kapara 100 ml bijelog vina 2 žlice nasjeckanog peršina 1 žlica nasjeckanog ružmarina svježe mljeveni papar i sol |
Priprema:
Filete ribe natrljajte sokom od limuna i maslinovim uljem, pa ostavite minimalno sat vremena u hladnjaku. U većoj tavi zagrijte ulje. Ribu uvaljajte u brašno, ali samo jednu stranu, onu na kojoj je kožica. Popržite par minuta s obje strane. Izvadite ih i ostavite na toplom. Luk narežite na polumjesece, pa ga popržite na maslinovom ulju dok ne omekša. Zatim mu dodajte češnjak i kapare. Čim zamiriše češnjak, filete ribe stavite na njega, dodajte začine, pa sve podlijte bijelim vinom. Ostavite neka se kuha maksimalno 5 minuta, a ako je potrebno podlijte s malo vode. Uz ribu poslužite krumpir koji začinite s maslinovim uljem, peršinom i češnjakom.