Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1,5 kg janjetine s kosti, najbolje od rebra
- dva krumpira
- dvije veće mrkve
- jedan batat
- jedna korabica
- pola glavice celera
- vezica mladog luka
- žlica masti ili ulja
- papar u zrnu
- sol
- žlica kiselog vrhnja
Priprema
1. korak
U velikom loncu zagrijte mast pa na njemu pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša. Dodajte korjenasto povrće nasjeckano na deblje ploške, krumpire i batat narezan na krupne kocke ili četvrtine.
2. korak
Kad se povrće malo zapeče, dodajte meso narezano na krupne komade i sve prelijte vodom toliko da bude sasvim pokriveno. Dodajte nekoliko zrna papra, sol i vezicu peršina, zavezanu kuhinjskim koncem.
3. korak
Kad zakipi, smanjite vatru i kuhajte otklopljeno barem sat i pol. Većina vode treba ishlapjeti, pa će meso i povrće ostati prilično gusto. Izvadite peršin i bacite.
4. korak
Probajte je li meso sasvim kuhano prije nego što maknete s vatre. Servirajte s kiselim vrhnjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....