![36193658](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/08/k_36193658_640.jpg)
Sastojci:
2 srednje velike glavice luka kukuruzno brašno ulje za prženje |
![Zagreb, 220916.
Domace grickalice pripremila je Mateja Domitrovic, urednica u Dobroj hrani.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/10/5/14/domace-grickalice17-220916.jpg)
Priprema:
Luk narezati na kolutove, uvaljati u brašno i pržiti u dubokom ulju. Izvaditi ga pomoću šupljikave žlice kako bi se ocijedilo ulje te ga dodatno ocijediti na papirnatom ubrusu. Ovaj luk se jede kao grickalica, ali može se dodati i u kremaste juhe, na rižoto pri serviranju, u sendviče...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....