![36190781](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/07/k_36190781_640.jpg)
Trebat će vam:
200 g baby špinata 250 g ricotte 4 žlice mascarponea 8 manjih listova tjestenine za lazanje 3 žlice svježeg pesta od bosiljka 200 g kuhane šunke 2 žlice naribanog parmezana |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/5/30/15/iStock_000090470937_Full.jpg)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Špinat lagano blanširajte. Izrežite ga na komadiće i dobro iscijedite vodu iz njega. Pomiješajte ricottu, mascarpone i špinat i dobro začinite sa soli i paprom. Listove za lazanje skuhajte u slanoj vodi oko 3 minute. Jednu žlicu smjese od sira i špinata stavite u vatrostalnu posudu. Dodajte sloj tjestenine, pa smjese od sira, malo pesta i nasjeckanu šunku. Završite sa slojem ricotte, stavite parmezan i pecite oko 20 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....