DRUGAČIJA LIKA

Lička marama

Lička marama
 Tomislav Krišto / Hanza Media
Aromatična janjetina!

Trebat će vam:

janjeća plećka i vrat
ružmarin
češnjak
lička šljivovica
bijelo vino
kadulja
lovor
sol i papar
sok od limuna
maslinovo ulje
povrće za juhu
lički krumpir

Plitvicka jezera, 240317.
Licka kuca.
Priprema hrane od janjetine i predstavljanje Lika Quality projekta.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media
Lička marama

Priprema:

Od plećke i janjećeg vrata izvući kotlete i male odreske, staviti marinirati s ružmarinom, češnjakom u ljusci, ličkom šljivovicom i bijelim vinom. Dodati začine, ružmarin, kadulju i lovor, zasoliti i popapriti te politi s maslinovim uljem i malo soka od limuna. Ostaviti da odstoji minimalno 2 sata. Mrkvu, celer, korijen peršina i luk izrezati na veće komade. Krumpir izrezati kao za peku. Sve staviti u dublji protvan za pečenje, zaštititi alu folijom i staviti peći pokriveno oko 60 minuta, preokrenuti i peći dodatno oko 30 minuta odnosno do 90% gotovosti. Masni papir (može i bijeli papir za pečenje) izrezati na veće kvadrate, te ga na duboki tanjur staviti i puniti s gornjim sastojcima do dubine tanjura, formirati maramu i zavezati s kuharskim koncem. Pripremljene marame staviti na lim za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 25 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 13:46