Trebat će vam:
janjeća plećka i vrat ružmarin češnjak lička šljivovica bijelo vino kadulja lovor sol i papar sok od limuna maslinovo ulje povrće za juhu lički krumpir |
Priprema:
Od plećke i janjećeg vrata izvući kotlete i male odreske, staviti marinirati s ružmarinom, češnjakom u ljusci, ličkom šljivovicom i bijelim vinom. Dodati začine, ružmarin, kadulju i lovor, zasoliti i popapriti te politi s maslinovim uljem i malo soka od limuna. Ostaviti da odstoji minimalno 2 sata. Mrkvu, celer, korijen peršina i luk izrezati na veće komade. Krumpir izrezati kao za peku. Sve staviti u dublji protvan za pečenje, zaštititi alu folijom i staviti peći pokriveno oko 60 minuta, preokrenuti i peći dodatno oko 30 minuta odnosno do 90% gotovosti. Masni papir (može i bijeli papir za pečenje) izrezati na veće kvadrate, te ga na duboki tanjur staviti i puniti s gornjim sastojcima do dubine tanjura, formirati maramu i zavezati s kuharskim koncem. Pripremljene marame staviti na lim za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 25 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....