Liker od limuna, đumbira i ružmarina

 Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

malo limunovog soka
5-6 žlica
meda
1 grančica ružmarina
1 prst svježe naribanog đumbira (prstohvat)
ruma po želji

Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. 
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Na laganoj vatri pomiješajte sok od limuna, ­đumbir i ružmarin, a čim zavre maknite s vatre. Kad se malo ohladi, dodajte med te miješajte dok se potpuno ne otopi. Cijeli napitak ostavite da se dobro ohladi. Vrlo je intenzivan pa ga dodajte u malim količinama. Dobro će ići u čaj od prženih badema ili ga dodajte rumu i dobili ste zimski liker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 00:50