Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 400 g šparoga
- žlica maslinova ulja
- 80 g shii-take gljiva
- 2 žličice sitno nasjeckanog češnjaka
- pola šalice svježeg peršina
- četvrt šalice suhog bijelog vina
- žlica i pol limunova soka
- malo soli
- malo crvene paprike
- 200 g suhih linguina
- 2 žlicežlice naribanog parmezana
Priprema
1. korak
Od 400 g šparoga odlomite samo vrhove, stabljike vam ne trebaju. Vrhove izrežite tako da vam komadići šparoga ne budu veći od dva centimetra.
2. korak
Maslinovo ulje zagrijte na srednje jakoj vatri, a kada postane vruće, bacite na ulje šparoge i pirjajte ih kratko, otprilike minutu. Shii-take očistite i narežite na trakice, a potom ih s češnjakom dodajte šparogama.
3. korak
Kuhajte oko tri minute pa dodajte sjeckani peršin, podlijte bijelim vinom i limunovim sokom. Posolite, a prema želji dodajte i malo crvene paprike pa kuhajte još dvije minute. Skuhajte linguine, a kada su gotovi, dobro ih ocijedite i stavite na tanjur.
4. korak
Preko njih prelijte šparoge i gljive, pospite naribanim parmezanom i sve nježno promiješajte.
5. korak
Savjet: Sezona divljih šparoga već je došla kraju, ali još uvijek možete nabaviti vrtne šparoge.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....