Ljepljiva pileća krilca s kvinojom i začinskim travama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 200 g kvinoje
  • 1 sok limuna
  • 4 mlada luka
  • 3 jušne žlice sitno sjeckanog peršina
  • maslinovo ulje
  • 12 pilećih krilca
  • 2 dcl ketchupa
  • 2 jušne žlice Worcestershire umaka
  • 1 jušna žlica smeđeg šećera
  • 1/2 ocijeđenog limuna
  • sol
  • 1 jušna žlica sezama
  • 2 režnja češnjaka, sitno sjeckana

Priprema

1. korak

U zdjeli pomiješajte ketchup, smeđi šećer, Worcestershire umak, sok limuna, češnjak i sezam. Pileća krilca posolite i umiješajte u mješavinu s ketchupom. Pileća krilca pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20-ak minuta.

2. korak

Kvinoju isperite te kuhajte prema uputama proizvođača u posoljenoj vodi. U širokoj tavi, na malo maslinovog ulja kratko propirjajte mladi luk, zatim dodajte sok limuna, kvinoju te pomiješajte sa začinima te poslužite s pečenim pilećim krilcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 22:38