Ljetna sangria od bijelog vina, voća i začina

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Sastojci

  • 2/3 šalice šećera
  • 2/3 šalice vode
  • 2 štapića cimeta
  • par klinčića
  • 3, 4 zvjezdastog anisa
  • par zrna kardamona
  • 750 ml sivog pinota
  • 2 marelice, oguljene i narezane na komade
  • 2 breskve, oguljene i narezane na komade
  • šaka svježeg ribizla
  • 2 žlice muscovado šećera + još malo zvjezdastog anisa, klinčića i štapića cimeta za ukras

Priprema

1. korak

Stavite šećer, vodu, štapiće cimeta, zvjezdasti anis, klinčiće i kardamon u lončić i zagrijavajte dok se šećer ne rastopi. Maknite lončić s vatre i pustite da se ohladi.

2. korak

U stakleni vrč smjestite ribizle, narezane marelice i breskve i prelijte ih bijelim vinom (sivim pinotom).

3. korak

Ubacite ohlađeni i procijeđeni sirup i sve promiješajte dugačkom žlicom. Stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.

4. korak

Kad je dovoljno hladna, poslužite ljetnu sangriju u elegantnim staklenim čašama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 00:20