Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Sastojci
- 2/3 šalice šećera
- 2/3 šalice vode
- 2 štapića cimeta
- par klinčića
- 3, 4 zvjezdastog anisa
- par zrna kardamona
- 750 ml sivog pinota
- 2 marelice, oguljene i narezane na komade
- 2 breskve, oguljene i narezane na komade
- šaka svježeg ribizla
- 2 žlice muscovado šećera + još malo zvjezdastog anisa, klinčića i štapića cimeta za ukras
Priprema
1. korak
Stavite šećer, vodu, štapiće cimeta, zvjezdasti anis, klinčiće i kardamon u lončić i zagrijavajte dok se šećer ne rastopi. Maknite lončić s vatre i pustite da se ohladi.
2. korak
U stakleni vrč smjestite ribizle, narezane marelice i breskve i prelijte ih bijelim vinom (sivim pinotom).
3. korak
Ubacite ohlađeni i procijeđeni sirup i sve promiješajte dugačkom žlicom. Stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.
4. korak
Kad je dovoljno hladna, poslužite ljetnu sangriju u elegantnim staklenim čašama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....